PROGRAM JUN 2017:Bimbingan Kecemerlangan UPSR...Pencegahan Masalah Disiplin (Buli)...Minggu PPDa: Perlaksanaan Aktiviti Sambutan seperti Mewarna poster, kuis, menulis pantun dan sebagainya... Bimbingan Pelajar: Kekemasan Diri Dan Keselamatan Di Kantin

CERAMAH AWAL REMAJA OLEH LPPKN DAERAH MANJUNG

16/10/2012(Selasa): Persediaan awal menuju ke alam remaja perlu di beri perhatian yang sewajarnya sebagai langkah mempersiapkan diri dengan ilmu pengentahuan yang secukupnya tentang peringkat perkembangan dan cabaran-cabaranyan. Sehubungan dengan itu program ceramah awal remaja dilaksanakan untuk pelajar tahun 6 dengan menjemput penceramah daripada Lembaga Pembangunan Penduduk dan Keluarga Negara (LPPKN) daerah Manjung iaitu Puan Razania Binti Salleh. Ia diadakan di dewan SKPTLDM pada jam 11.00 pagi.

Sepanjang ceramah diadakan, pelajar memberi tumpuan dan kerjasama yang memuaskan bagi memastikan mereka mendapat input yang berguna sebagai maklumat awal tentang perkembangan awal remaja yang mereka akan tempuhi.

Turut terlibat dengan program ceramah ialah guru-guru matapelajaran yang lain yang bersama-sama mengawal disiplin pelajar. Diharap dengan ceramah yang dianjurkan oleh unit bimbingan dan kaunseling ia berguna kepada semua pelajar tahun 6 sebagai persediaan awal menuju kea lam remaja.

Tiada ulasan:

LAGU SEKOLAH