PROGRAM JUN 2017:Bimbingan Kecemerlangan UPSR...Pencegahan Masalah Disiplin (Buli)...Minggu PPDa: Perlaksanaan Aktiviti Sambutan seperti Mewarna poster, kuis, menulis pantun dan sebagainya... Bimbingan Pelajar: Kekemasan Diri Dan Keselamatan Di Kantin

KEM MOTIVASI TAHUN 6

11/4/2013: Syukur kehadrat Illahi dengan limpah kurnia dan hidayatnya kem motivasi tahun 6 dapat dijalankan dengan lancar pada hari ini di Pusat Kepimpinan TLDM, Lumut. Program yang dianjurkan oleh Unit Bimbingan dan Kaunseling SKPTLDM dengan kerjasama Pusat Latihan TLDM bermula pada jam 8.00 pagi dan berakhir pada jam 5.30 petang. Program ini dikendalikan sepenuhnya oleh fasilitator TLDM yang diketuai oleh En.Izani Pegawai Waran 1.

Program dimulai dengan para peserta membuat pendaftaran melalui "kakak navy" yang telah ditugaskan bahagian pendaftaran. Seterusnya peserta menjalankan aktiviti ice breaking, LDK dan diakhiri dengan majlis penutup yang  dirasmikan oleh Pegawai Laksana Pusat Kepimpinan TLDM, En.  Zaharuddin dan turut dihadiri oleh ibu bapa peserta pada jam 5.30 petang.

Program yang dijalankan ini adalah bertujuan untuk:


·         Menjadikan kem motivasi ini sebagai batu loncatan kepada murid Tahun 6 untuk memberikan kesedaran bahawa kecermerlangan dalam hidup dapat menjamin kelangsungan hidup.

·         Memantapkan jasmani, emosi, rohani dan intelektual supaya murid dapat menghadapi peperiksaan UPSR dengan tenang dan bersemangat.

·         Memastikan murid sentiasa berada dalam keadaan yang sentiasa sihat dan bersedia melalui penyertaan dalam aktiviti-aktiviti yang disediakan.

      Diharap aktiviti yang dijalankan pada hari ini,  peserta dapat manfaatkan sepenuhnya dalam pembelajaran harian mereka di sekolah sebagai dorongan mencapai kecemerlangan dalam peperiksaan UPSR nanti.
pendaftaran pesertaAktiviti Dalam Kumpulan

Ketua Fasilitator En Izani

Kehadiran ibubapa dalam slot keibubapaan da majlis penutup sangat baik
Tiada ulasan:

LAGU SEKOLAH